Seniorikylä toimii Valolinnan alueella Heinolassa. Alueella on mielenkiintoinen historia, sillä se toimi aiemmin monta vuosikymmentä Heinolan Reumasairaalana, jossa paitsi hoidettiin reumapotilaita eri puolilta Suomea, myös koulutettiin sairaanhoitoalan henkilöstöä. 1950-luvun modernin rakentamisen ihanteita kuvastava sairaalarakennus kuuluu Museoviraston määrittelemiin merkittäviin kulttuuriympäristöihin. Alueen 24.000 neliömetrin kokoisissa toimitiloissa toimii myös moderni hyvinvointi- ja osaamiskeskus. Rakennuskanta on otettu ekologisesti käyttöön kunnioittaen vanhaa, mutta kuitenkin tuoden uudenlaista ajattelua asumiseen.

Visio on ekologinen ja toisiamme kunnioittava Valolinnan asuinalue.

Valolinnan elämä ja seniorielämä on juuri niin yksilöllistä kuin sen haluat olevan, ja mausteeksi siihen saa yhteisiä hetkiä päivittäin, jos niin haluaa. Tähän tarjoaa mahdollisuuden asukastuvat ja ystävyyden aulat. Asumisyhteisö on osa arkea.

Asukasemäntä on mukana arjessa, samoin isäntä ja ”rengit” eli kiinteistönhoitajat. Kaikki he pitävät hyvää huolta asukkaista ja rakennuksista.

Oma rauha on tärkeää omassa huoneistossa. Huoneiden väritys on levollinen ja viihtyisä. Yhteistilat on sisutettu tyyliin sopivaksi. Omaiset ja ystävät voivat tulla kyläilemään ja myös yhdessä on mahdollisuus olla yhteisissä tiloissa tai tapahtumissa.

Puisto on ympärillä ja pihapiiri on valaistu kauniisti. Luonnossa on Terveyslammen ympäripolku ja lähimetsissä on luontopolkuja. Yhdessä on mukava retkeillä ja liikkua. Ottaa vaikka korikahvit mukaan!

Jokaisella on mahdollisuus lisäpalveluihin, joita tuottavat osaavat henkilöt.

Hoivapalvelut- ja hyvinvointipalvelut tuovat mukavuutta elämiseen.

Voisinko juurikaan enempää toivoa!

Omaa rauhaa ja yhdessäoloa, ei sen kummempaa! Ja mahdollisuus pitää itsestä ja vähän muistakin huolta!

MONTA MAHDOLLISUUTTA
ELÄÄ ENEMMÄN